Staand vergaderen? Gewoon doen!

In elk kantoor wordt er vergaderd. Niet onbelangrijk zolang het maar doelgericht en efficiënt gebeurd. Maar is een vergadering wel altijd doelgericht en efficiënt?

We kennen het allemaal: Na een enige tijd vergaderen raken we onze aandacht kwijt en zijn we weggedommeld in onze comfortabele stoel. Naast je zie je een collega op zijn mobiel te kijken om de mail te checken. Een ander collega blijft maar over details praten die er eigenlijk niet toe doen. Voordat je het weet ben je weer een uur verder. Zittend vergaderen blijkt niet altijd efficiënt..

Zittend-vergaderen-of-staand-vergaderen
Zittend-vergaderen-vs-staand-vergaderen

Waarom staand vergaderen wel werkt!

Vergaderen is zeker geen tijdverspilling, als je maar efficiënt en effectief te werk gaat. Stoelen werken daar zeker niet in mee. De oplossing is simpel en effectief: staand vergaderen!

De voordelen van staand vergaderen op rij:

  1. We vergaderen sneller als we staan!

Uit onderzoek blijkt dat vergaderen die staand worden gevoerd 34% sneller afgerond zijn, dan zittende vergaderingen. Wanneer je moet staan praat je minder over koetjes en kalfjes en bespreek je minder (onnodige) details, dan dat je comfortabel in een stoel zit. Argumenten worden niet eindeloos gehaald en je gunt jezelf minder tijd voor off-topic gesprekken. De vaart blijft er dus lekker in. Reken is uit hoeveel uren en geld dit kan schelen?

    1. Je bent actiever en alerter wanneer je staat

Een goede doorbloeding zorgt voor meer bloed in de hersenen en betere ideeën. Je hebt een actieve houding en je hebt meer non-verbale communicatie als je staat. Zo kan iedereen beter je standpunten interpreteren.

  1. Staand vergaderen is gezonder!

Een kantoormedewerker brengt de dag gemiddeld zo’n 12 uur zittend door. En dat is ongezond, een mens is niet gemaakt om de hele dag te zitten. Niet voor niets wordt zitten het nieuwe roken genoemd. Hoogleraren, wetenschappers en doctoren zeggen het allemaal. Zitten heeft nadelige effecten op je lichaam. Door te gaan staan tijdens het vergaderen doe je al een stap in de goede richting!

  1. Algehele kostenbesparing
    Als je bovenstaande voordelen van staand vergaderen leest, weet je ook dat staand vergaderen veel kosten bespaart. Je bespaart namelijk veel tijd. Dat kan veel schelen, als je beseft dat een medewerker zo’n 34 euro per uur kost en dat je zo’n 2 uur vergadertijd per week kunt besparen!

Kortom: staand vergaderen biedt veel voordelen!

Wist je dat?..

-Een gemiddelde werknemer 6,5 uur per week vergadert?

-Dat werkgevers in ons land gemiddeld 34,10 euro kwijt zijn aan arbeidskosten per gewerkt uur? (FD:2015).

-Dat we in Nederland in totaal 60 miljard euro per jaar besteden aan vergaderen? (Bron: Synovate)

Zit-sta-Vergadertafel

Zit-sta vergadertafels!

Het ideale meubilair voor vergaderen: zit-sta vergadertafels. Door staand te vergaderen wordt de bewustwording vergroot en neemt de vergadertijd met een derde af. Vergader je allemaal aan een zit-sta vergadertafel, dan kun je gewoon je aantekeningen maken of je kopje koffie neerzetten.

Natuurlijk kennen we ook langdurende vergaderingen, waarin veel onderwerpen besproken moeten worden. Daarbij biedt deze zit sta vergadertafel de mogelijkheid om de vergadertafel op zithoogte in te stellen. Zo kun je dus even gaan zitten.

Dus men kan met deze in hoogte verstelbare vergadertafel, zowel zittend en staand vergaderen. Afhankelijk van de duur van de vergadering en het type vergadering. Onze zit-sta vergadertafels zijn elektrisch in hoogte te verstellen. Je hebt zelf deze keuze welk bureaublad je kiest. Ook heb je de optie om elektrificatie in het tafelblad weg te laten werken, zodat je bijvoorbeeld je laptop kunt opladen. Vraag ons gerust naar alle mogelijkheden!

Aanbod zit sta vergadertafels

Hieronder een tweetal zit sta vergadertafels die we onze klanten adviseren. Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden. Vraag ons gerust om advies!
Vergadertafel-zit-sta-bari-duo

Zit-sta vergadertafel Bari Duo

Zit-sta-vergadertafel-Milano

Zit-sta vergadertafel Milano

Vrijblijvend advies of vragen?

Wij helpen je graag met het comfortabel, productief en gezond werken van medewerkers op kantoor. Wij adviseren je hierin graag! Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies op locatie? Bel 0541 700 285 of vul onderstaand formulier in.

Bel één van onze adviseurs of vul hieronder het contactformulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op. 

Thomas Koopman

Adviseur
0622165093
Thomas@demasko.nl

Jorno Masselink

Adviseur
0612606308
Jorno@demasko.nl