Kantoorinrichting-het-nieuwe-werken

Het nieuwe werken

Het werk verandert. Ook in de kantoorwereld. Meer werkzaamheden zijn digitaal geworden terwijl het aantal flexwerkers nog altijd groeit. Steeds meer bedrijven zien het nut van ‘het nieuwe werken’ in. Zij geloven in het idee dat werknemers meer flexibiliteit, vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen.

Dit heeft natuurlijk consequenties voor op het kantoor. Denk aan flexwerkplekken, werknemers hebben de vrijheid om op andere plekken te zitten. Bovendien is dit ruimte besparend en werknemers spreken ook andere collega’s in plaats van de hele werkdag naast dezelfde persoon te zitten.  Ook werken steeds meer werknemers een dag per week thuis. Dit zie je terug in het kantoormeubilair.

Flexwerkplekken

Met flexwerkplekken wordt er aanbevolen dat de werkplek eenvoudig om de gebruiker ingesteld kan worden. Zo is een zit-sta bureau eenvoudig in hoogte verstelbaar. Dit maakt het bureau geschikt voor gebruikers met verschillende lengtes. Het bureau kun je zo eenvoudig te verstellen en aanpassen op je lichaamslengte.

Ook monitorarmen en goede bureaustoelen zijn aanbevolen. Met een monitorarm stel je het beeldscherm eenvoudig in op de juiste hoogte. Een bureaustoel is ook erg belangrijk, deze moet voldoende instelmogelijkheden bieden, zodat elke werknemer goed kan zitten.

Kantoorinrichting-flexwerkplekken
Kantoorinrichting-werkomgeving

Inspirerende werkomgeving

Kantoormedewerkers moeten zich thuis voelen op kantoor. Onderzoeken bewijzen dat een omgeving dat lijkt op een thuisfront een positieve bijdrage levert aan de productiviteit van medewerkers. Kantoormedewerkers voelen zich meer thuis bij een omgeving met veel sfeer. Tenslotte breng je heel wat tijd door op je werk.

Belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld voldoende daglicht, veel groen en het juiste meubilair. Zorg dus altijd voor een interieur dat sfeer uitstraalt.

Scrumplekken

Vooral in kantoortuinen en open werkplekken is er soms behoefte aan net iets meer privacy. Zo kun je bijvoorbeeld kort overleggen of een kleine vergadering inplannen in een zogenoemde scrumplek.

Een scrumplek is vaak uitgerust met akoestisch materiaal op zoveel mogelijk het geluid te dempen. In de scrumplek kan het beste gebruik worden gemaakt van een statafel. Op deze manier verkort je de tijd van vergaderingen.

Kantoorinrichting-scrumplekken
Laptopstandaard-juiste-beeldschermhoogte

Thuiswerken

Ook is thuiswerken populair. Een dag thuiswerken verhoogt de productiviteit en geeft een kantoormedewerker meer vrijheid. Ook bij het thuiswerken is het sterk aanbevolen om de werkplek ergonomisch in te richten. Denk hierbij aan een laptopsteun, zodat het beeldscherm van de laptop op de juiste hoogte ingesteld kan worden. Werkgevers kunnen werknemers hier belastingvrij een vergoeding voor aanbieden.

Het nieuwe werken met Demasko

Het kantoor inrichten op basis van het nieuwe werken? Demasko adviseert je hierin graag. Wij leveren graag het juiste kantoormeubilair en denken graag met je mee. Ook nemen wij het ergonomisch werken hierin mee. Wij komen graag langs voor vrijblijvend advies. Natuurlijk is het ook mogelijk om inspiratie op te doen door het kantoormeubilair te bekijken. Alles is mogelijk!

Het-nieuwe-werken

Vrijblijvend advies op kantoor

Neem contact met ons op via 0541 700 285 of laat hieronder je reactie achter. Wij helpen graag!

Thomas Koopman

Adviseur Demasko
0622165093
Thomas@demasko.nl

Jorno Masselink

Adviseur Demasko
0612606308
Jorno@demasko.nl