Bureaustoel-ergonomisch

Kies de juiste bureaustoel

Zitten is het meest belastend voor de rug. Aangezien kantoormedewerkers de dag veelal zittend doorbrengen, is het belangrijk om op een goede manier te zitten en te kiezen voor een goede bureaustoel. Je wilt immers lichamelijke klachten, zoals rugpijn en nek- of schouderklachten, voorkomen.

Je kiest een bureaustoel voor meerdere jaren, dus je wilt comfortabel kunnen zitten. Nu, maar ook na een aantal jaren. Laat je daarom altijd adviseren en kies de bureaustoel met de juiste ondersteuning en instelmogelijkheden.

Bekijk onze modellen in onze webshop, of vraag een gratis proefplaatsing aan!

Groot aanbod bureaustoelen

Wij bieden een groot aanbod bureaustoelen aan. Zo kunnen we al een bureaustoel leveren vanaf 179 euro. Ook bieden we zeer hoogwaardige bureaustoelen die geschikt zijn volgens alle ARBO normen en een zeer hoog zitcomfort bieden.

Gratis proefplaatsing

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig kan zijn om een goede bureaustoel te kiezen dat past bij je wensen. Maak je wensen bij ons kenbaar en wij zorgen dat je een aantal bureaustoelen die passen bij je wensen kunt proberen. Gratis en vrijblijvend!

Proefplaatsing aanvragen >

Bureaustoelen groot aanbod

Bekijk ook onze webshop

Bekijk in onze webshop ons aanbod bureaustoelen, lees meer informatie op deze pagina of bekijk onze top 3 bureaustoelen.

Webshop >

Het belang van een goede bureaustoel

Een goede bureaustoel is belangrijk, vooral als deze veel gebruikt wordt. Wat misschien nog wel belangrijker is, is het aannemen van de juiste houding op de stoel. Stel je een bureaustoel niet goed in, dan kan dit alsnog leiden tot lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan rugpijn, nek en schouderklachten.

Koop je een nieuwe bureaustoel of stel je de bureaustoel in, dan is het belangrijk op een aantal punten te letten. Het is belangrijk om ‘actief’ te zitten en goed te letten op je houding. Zorg dat je zoveel mogelijk rechtop zit, zodat je gemakkelijk adem kunt halen. Dit is beter voor je concentratie en fitheid.

Een goede bureaustoel:

✔  Biedt een goede ondersteuning
✔  Zit comfortabel
✔  Voorkomt lichamelijke klachten
✔  Zorgt voor een actievere houding
✔  Heeft voldoende instelmogelijkheden

Bureaustoel-rugpijn
ergonomisch-werken-bureaustoel

Wat is belangrijk bij het kiezen van bureaustoelen?

Een goede bureaustoel is zo gemaakt dat hij kan mee bewegen met het lichaam en je voldoende steun biedt. De stoel moet de juiste instelmogelijkheden hebben om je optimale ondersteuning te bieden.

Een goede bureaustoel heeft minimaal de volgende instelopties:

  • Verstelbare rugleuning: de rugleuning moet in hoogte verstelbaar zijn en een goede ondersteuning bieden aan je onderrug (lendesteun). Stel de rugleuning altijd dynamisch in, zodat je meer bewegingsvrijheid hebt. Bij de betere stoelen kun je tegendruk voor de rug instellen met een gewichtsregeling, exact op het lichaamsgewicht van de gebruiker.

 

  • Zitting: een in hoogte verstelbaar zitgedeelte is noodzakelijk, de lengte van de onderbenen verschillen per persoon aanzienlijk. Ook heeft een goede bureaustoel een zitdiepteverstelling om voldoende ondersteuning te geven.

 

  • Armsteunen: de functie van de armsteunen wordt nog vaak onderschat, de armleggers ondersteunen je bovenlichaam en voorkomen bijvoorbeeld schouderklachten. Armleggers moeten in hoogte en breedte verstelbaar zijn om een goede ondersteuning te bieden aan je onderarmen tijdens de werkzaamheden. 3D-armleggers kunnen in de diepte worden versteld, 4D-armleggers kunnen ook zijwaarts roteren.

De Nederlandse Praktijkrichtlijnen voor bureaustoelen

De lichaamslengte van mensen in Europa kan behoorlijk verschillen. Om het consumenten eenvoudiger te maken is er om deze reden een norm aangemaakt voor bureaustoelen: NEN-EN 1335. Deze norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van de bureaustoel.

De Europese normen houden niet altijd rekening met de lichaamsmaten van de Nederlanders. Daarom is er ook een Nederlandse norm aangemaakt: NPR1813. Het uitgangspunt bij deze norm is dat de bureaustoelen zo in te stellen zijn, dat ze geschikt zijn voor zo’n 95% van de Nederlandse gebruikers. Dit betekent dat zowel kleine als lange mensen, in dezelfde bureaustoel optimaal kunnen zitten. Let hierop bij het aanschaffen van een bureaustoel.

NEN-norm-bureaustoel
Gratis proefplaatsing

Vraag een gratis proefplaatsing aan of bezoek onze showroom

Wij bieden de mogelijkheid om vrijblijvend één of meerdere bureaustoelen vrijblijvend op proef uit te proberen. Wij zorgen dat de bureaustoelen op locatie goed worden ingesteld. Zo weet je zeker dat een bureaustoel voor een medewerker geschikt is.

Natuurlijk bieden we ook de mogelijkheid om de bureaustoelen te testen in onze showroom. Neem voor een bezoek aan onze showroom of voor het aanvragen van een proefplaatsing, contact met ons op: 0541 700 285 of vul onderstaand formulier in.

Bel 0541 700 285 of vul het formulier in onderaan de pagina.

Daarom Demasko:

✔  Gratis proefplaatsing mogelijk
✔  Advies op maat
✔  Compleet aanbod
✔  Gemonteerd geleverd
✔  Tot 10 jaar garantie
✔  Ergonomisch advies

Vrijblijvend advies of vragen?

Gratis proefplaatsing aanvragen, vragen of vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op!

Vul onderstaande gegevens in of bel 0541 700 285. Wij helpen je graag!