RSI-arm-polsklachten

Waarom een ergonomische muis en toetsenbord?

Kantoormedewerkers werken logischerwijs veel met een PC. Door langdurig gebruik van de muis en toetsenbord kunnen er klachten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan polsklachten, schouderklachten en nekklachten.

Deze klachten worden ook wel RSI of KANS genoemd. Ook kennen we de termen muisarm en tennisarm. Deze klachten kunnen zich in een aantal fasen ontwikkelen. Van onschuldige spierpijn tot het niet meer kunnen vasthouden van een pen.

Met een ergonomische muis en of toetsenbord kun je deze klachten voorkomen of laten verdwijnen!

Bekijk ook onze webshop

Bekijk in de webshop het aanbod ergonomische toetsenborden of muizen, lees meer informatie op deze pagina of vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

Proefpakket aanvragen >

Ergonomische muis vs. de standaard muis

Natuurlijk verschilt een standaard muis met een ergonomische muis. Bij een standaard muis wordt de muis bewogen met de pols en worden twee botten (spaakbeen en de ellepijp) over elkaar heen gedraaid bij het muizen. Ook zijn de vingers gebogen om de muis te bedienen. Als deze aspecten zorgt voor een hogere belasting en spierspanning.

Een ergonomische muis ligt comfortabel in de hand en zorgt voor een natuurlijke houding van je pols. Je hand en vingers kunnen meer ontspannen en er is minder spierspanning in de gehele onderarm.

Kortom, met een ergonomische muis:

✔  Minder spierspanning
✔  Neutrale, natuurlijke houding
✔  Verhoogt je werkcomfort
✔  Voorkomt RSI (muisarm e.d.)

RSI-klachten-voorkomen
Houding-toetsenbord-ergonomisch

Een ergonomisch toetsenbord

Vaak wordt alleen aan een ergonomische muis gedacht. Dat is al een goed begin, maar ook een toetsenbord kan bijdragen om RSI-klachten te voorkomen. Ergonomische toetsenborden zijn van compact formaat en of hebben een ergonomische vorm.

Bij een standaard toetsenbord wordt je gedwongen om de muis ver van je lichaam te gebruiken. Door het continu naar buiten draaien van je arm en pols om naar de muis te reiken, belast je de schouder en nek. Met een compact toetsenbord werk je in je comfortzone en verklein je de reikafstand tot de muis. De kans op klachten gerelateerd aan RSI en KANS neemt sterk af.

Welke muis of toetsenbord moet ik kiezen?

Net als bij de standaard muizen heb je meerdere soorten ergonomische muizen. Zo heb je muizen voor links-en rechtshandigen, bedraad en draadloos. Ook heb je verschillende afmetingen van muizen. Kijk in onze webshop voor ons totale aanbod.

Wij vinden het belangrijk dat je de muis kiest, waarmee jij optimaal mee kunt werken. Wij bieden dan ook de mogelijkheid om de toetsenborden of muizen kosteloos te proberen. Heb je specifieke klachten of werkzaamheden? Vraag dan altijd ons om advies.

Gratis-proefpakket-ergonomische-muizen

Kies ook voor een ergonomische muis en toetsenbord

Stap ook over op een ergonomische muis en toetsenbord en voorkom RSI-klachten. Bel 0541 700 285, vraag vrijblijvend om advies of ga naar de webshop.

✔  Gratis proefpakket mogelijk
✔  Advies op maat
✔  Compleet aanbod