Akoestiek verbeteren

Akoestiek in je woning verbeteren

Galm in een woning is erg hinderlijk. Veel mensen kennen het wel. Na een verbouwing of nieuwbouw klinkt er nog een vervelende galm in de woning. Praten, radio luisteren of tv kijken is hierdoor niet erg comfortabel. Je verstaat elkaar slecht en je raakt vermoeid door het weerkaatsende geluid.

Deze galm ontstaat doordat geluidsgolven te makkelijk kunnen weerkaatsen. Een huis met harde en gladde materialen zorg t voor een weerkaatsing van het geluid. Harde oppervlakken zijn bijvoorbeeld ramen, glad gestucte muren en een pvc vloer. Ook een leren bank of stoel is een hard materiaal. Deze materialen zorgen ervoor dat je ruimte hol klinkt. Gelukkig zijn hier oplossingen voor..

Akoestische oplossingen voor in je woning

Akoestiek in een woning kun je op meerdere manieren verbeteren. Dit kun je doen door met zachte materialen te gaan werken, maar ook door hoekjes te creëren. Gordijnen, vloerkleden en stoffen meubels zullen al iets helpen, maar wil je echt de akoestiek verbeteren dan hebben wij de beste oplossingen.

Wij leveren verschillende producten met dik akoestisch materiaal dat geluid echt opneemt. Deze geluiddempende panelen zijn voorzien van dempend materiaal veelal gerecycled materiaal. Wij bieden verschillende panelen.

Akoestisch wandpaneel huis woning

Akoestische wandpaneel met foto naar keuze

Een akoestisch wandpaneel zorgt voor meer rust en heeft ook fysiek nog een toevoegde waarde. Je hangt het paneel dichtbij de plek waar je het geluid wilt dempen. De wanden kunnen eenvoudig worden opgehangen en je kiest een foto naar keuze. Wij hebben een groot beeldbank aan foto’s. Ook kun je je eigen foto’s kiezen!

Het fotodoek is eenvoudig te wisselen, dus wens je later een andere foto, dan kan dit zo gewisseld worden.

Akoestische wandpaneel thuis
Wandpaneel akoestisch huis
Woning galm verbeteren wandpaneel

Akoestische plafondpanelen

Akoestische plafondpanelen zorgen ervoor dat er minder nagalm in een woning is. Naast woningen worden deze panelen ook voor in horeca en kantoorpanden ingezet. Je kunt ervoor kiezen dit in dezelfde kleur als het plafond te doen, dan vallen deze panelen nauwelijks op.
Akoestiek plafond woning
Akoestiek plafond panelen
Woning plafondplaten akoestisch

Meer akoestische oplossingen

De mogelijkheden om het akoestiek te verbeteren zijn groot. Naast plafondpanelen en wandpanelen zijn er akoestische prikborden, palen, schermen, plantenbakken en meer. Hieronder een aantal voorbeelden.
Akoestische-wand
Plafondpanelen akoestisch
Plafondpanelen
Kast-plantenbak akoestisch
Akoestisch verrijdbaar wand schoolbord
Akoestisch verrijdbare boxen
Akoestiek woning tegen nagalm wand
Akoestisch kussen
Akoestisch prikbord

Vrijblijvend advies of een offerte ontvangen?

Bel 0541 700 285 of vul onderstaand formulier in voor vragen of een vrijblijvende offerte. Desgewenst komen bij je langs om te kijken hoe we het akoestiek in jouw woning kunnen verbeteren.

Thomas Koopman

Adviseur
0622165093
Thomas@demasko.nl

Jorno Masselink

Adviseur
0612606308
Jorno@demasko.nl