RSI-arm-polsklachten

De ergonomische muis

Toen in 1963 de eerste computermuis werd ontwikkeld, wisten ze niet dat er later banen zouden ontstaan met medewerkers die urenlang de computermuis gingen gebruiken. Door het langdurig gebruik van de computermuis kunnen er klachten ontstaan. Deze klachten worden RSI-klachten genoemd. Denk aan pijn in de nek-en schoudergebied, armen, ellebogen, polsen, handen en de vingers. Of in de volksmond: muisarm, tennisarm of een zere pols. 

Deze klachten worden doorgaans veroorzaakt door repeterende bewegingen, een langdurige statische houding of een combinatie van beiden. Iets wat bij kantoormedewerkers door het gebruik van een standaard computermuis vaak voor komt. Je belast de spieren te veel, waardoor de doorbloeding slechter wordt. Vervolgens ontstaan er klachten..

“Uit onderzoek blijkt dat jaarlijks 340.000 tot 675.000 werknemers naar de dokter gaan met werk gerelateerde klachten aan arm, nek of schouder. RSI kost de maatschappij naar schatting 2 miljard euro per jaar (Bron: TNO).”

Ernstige-RSI-Klachten

RSI-klachten: de symptomen

Kantoormedewerkers met RSI-klachten herkennen het direct. De klachten beginnen meestal met tintelingen, een dood of koud gevoel in de lichaamsdelen zoals de pols. Na de werkzaamheden neemt de pijn af. Echter begint na verloop van tijd de pijn echter aanhouden en begint de pijn erger te worden.

Naast een toename van klachten begint er ook krachtverlies op te treden. Je kunt ook andere klachten krijgen zoals slapeloosheid, hoofdpijn, irritatie, zwelling of een doof gevoel. In het laatste stadium is werken vrijwel niet mogelijk en doet het vasthouden van een pen al pijn.

Meer over RSI-klachten >

Kies voor een ergonomische muis

Naast het nemen van voldoende pauzes, het juist instellen van het kantoormeubilair en het zorgen voor meer afwisseling is een ergonomische muis sterk aangeraden. Niet voor niets wordt ook de ergonomische muis aanbevolen door fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

Een ergonomische muis helpt je werkhouding te verbeteren en de spierspanning te verlagen. Je hanteert namelijk een natuurlijke houding door de verticale, ergonomische vormgeving van de muis. De verticale muis zorgt ervoor dat je de muis meer vanuit je arm beweegt, in plaats van de pols. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en je belast de spieren veel minder.

RSI-klachten-voorkomen

Welke ergonomische muis moet ik kiezen?

Natuurlijk is niet elke persoon gelijk en is ieders voorkeur ook anders. Een aantal vragen om rekening mee te houden: ben je linkshandig of rechtshandig? Wat is je handgrootte? Kies je voor bedraad of draadloos?

Wij adviseren je hierin graag. Ook bieden we de mogelijkheid om verschillende muizen vrijblijvend te proberen. Zo weet je zeker dat je de goede muis kiest, die comfortabel en fijn in de hand ligt. Vraag een proefpakket aan of neem contact met ons op voor advies!

Proefpakket aanvragen >

Aanbod ergonomische muizen

Bestel direct een ergonomisch muis in onze webshop of vraag een proefpakket aan.

Webshop >

Ergonomisch toetsenbord

Naast een ergonomische muis, biedt ook een ergonomisch toetsenbord meerwaarde. Ergonomische toetsenborden zijn van compact formaat en/of hebben een ergonomische vorm.

Bij een standaard toetsenbord wordt je gedwongen om de muis ver van je lichaam te gebruiken. Door het continu naar buiten draaien van je arm en pols om naar de muis te reiken, belast je de schouder en nek. Met een compact toetsenbord werk je in één lijn en verklein je de reikafstand tot de muis. Ook toetsenborden met een ergonomisch vormgeving dragen bij om RSI-klachten te voorkomen.

Ergonomische toetsenborden >

Ergonomische-toetsenborden

Vrijblijvend advies of een proefpakket ontvangen?

Neem gerust contact met ons op voor al je vragen of vraag een proefpakket op om de muizen twee weken gratis en vrijblijvend te proberen.

Wij zijn bereikbaar via 0541 700 285 of vul onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op!