Het-gebruik-van-een-monitorarm

De voordelen van een monitorarm

Het is belangrijk om je beeldscherm op de juiste hoogte in te stellen. Hierdoor voorkom je namelijk nekklachten bij langdurig computergebruik.

Met een monitorarm stel je het beeldscherm in op de juiste hoogte en heb je een betere, ergonomische werkhouding. Beter voor de rug, schouders, nek en ogen. Ook creëer je meer ruimte en rust op je bureau. Niet voor niets blijkt uit verschillende onderzoeken dat de monitorarmen zowel het comfort als de productiviteit verhogen.

Een aantal voordelen van een monitorarm:

✔  Beter voor je rug, schouders, nek en ogen
✔  Werk comfortabel en productiever
✔  Je creëert meer ruimte en rust op je bureau

Het werken met meerdere beeldschermen

Het gebruik van twee of meerdere beeldschermen verhoogt de werkprestaties. Je wilt bijvoorbeeld datasheets in één overzicht hebben. Met twee beeldschermen kun je deze informatie naast elkaar zetten om de informatie met elkaar te vergelijken.

Ook uit onderzoeken blijkt dat het werken met meerdere beeldschermen op de juiste hoogte zorgt voor 10% meer productie en 33% minder fouten (Colvin, 2004). Bij 4 uur per dag beeldschermwerk komt deze winst al snel boven een half uur per dag uit!

Dubbele-monitorarm

Bekijk de mogelijkheden of vraag advies

Bekijk het aanbod monitorarmen of vraag vrijblijvend advies aan.

Webshop >

Instellen-van-een-monitorarm

Hoe stel ik mijn monitorarm goed in?

Het is belangrijk dat je de bovenkant van de monitor op ooghoogte plaatst. De ideale, horizontale kijkhoek ligt tussen de 0 en 30 graden. Gebruik je twee beeldschermen naast elkaar, zorg er dan voor dat de beeldschermen niet te groot zijn. Zet het meest gebruikte scherm dan recht voor je. Gebruik je vaak beide schermen? Zet dan de beeldschermen midden voor je.

Om het beeldscherm goed leesbaar te houden, moeten reflecties vermeden worden. Zorg dat je bijvoorbeeld geen weerspiegeling van de ramen zit. Gebruik een zonwering als er te veel zon naar binnenkomt. Een raam kan zich het beste bevinden aan de zijkant van je bureau.

Kies ook voor monitorarmen

Voorkom lichamelijke klachten en ga ook over op monitorarmen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken of kijk in de webshop. Desgewenst komen we bij je langs.

✔  Vrijblijvend advies
✔  Snelle levering
✔  Eventuele proefplaatsing mogelijk

Bel één van onze adviseurs of vul hieronder het contactformulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.