RSI-arm-polsklachten

Waarom een ergonomisch toetsenbord?

Kantoormedewerkers werken logischerwijs veel met een PC. Door langdurig gebruik van de muis en toetsenbord kunnen er klachten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan polsklachten, schouderklachten en nekklachten.

Deze klachten worden ook wel RSI of KANS genoemd. Ook kennen we de termen muisarm en tennisarm. Deze klachten kunnen zich in een aantal fasen ontwikkelen. Van onschuldige spierpijn tot het niet meer kunnen vasthouden van een pen.

Met een ergonomisch toetsenbord kun je deze klachten voorkomen of laten verdwijnen!

Een ergonomisch toetsenbord

Vaak wordt alleen aan een ergonomische muis gedacht. Dat is al een goed begin, maar ook een toetsenbord kan bijdragen om RSI-klachten te voorkomen. Ergonomische toetsenborden zijn van compact formaat en of hebben een ergonomische vorm.

Bij een standaard toetsenbord wordt je gedwongen om de muis ver van je lichaam te gebruiken. Door het continu naar buiten draaien van je arm en pols om naar de muis te reiken, belast je de schouder en nek. Met een compact toetsenbord werk je in je comfortzone en verklein je de reikafstand tot de muis. De kans op klachten gerelateerd aan RSI en KANS neemt sterk af.

Houding-toetsenbord-ergonomisch
Ergonomische-toetsenborden

Welke toetsenbord moet ik kiezen?

Er zijn verschillende ergonomische toetsenborden. Zo heb je een toetsenbord met een compact formaat, maar je hebt ook toetsenborden met een speciale vormgeving. Dankzij de golvende lijnen van het toetsenbord hanteer je een natuurlijke en ergonomisch verantwoorde polshouding.

Ook heb je toetsenborden met het numerieke gedeelte aan de linkerzijde. Zo is de afstand op rechts naar de muis te reiken minimaal.

Bestel direct of vraag een proefpakket aan

Bestel gelijk een ergonomisch toetsenbord via de webshop of vraag een vrijblijvend een proefpakket aan. Liever eerst advies? Neem contact met ons op via 0541 700 285 of vul onderstaand formulier in.

Proefpakket aanvragen >

Kies ook voor een ergonomische muis en toetsenbord

Stap ook over op een ergonomisch  toetsenbord en voorkom RSI-klachten. Bel 0541 700 285 vul hieronder je gegevens in.

✔  Gratis proefpakket mogelijk
✔  Advies op maat
✔  Compleet aanbod