RSI-arm-polsklachten

Werkplekonderzoek

We brengen vele uren door op kantoor, veelal achter het bureau. Een goede werkhouding is hierbij essentieel. Je wilt tenslotte lichamelijke klachten voorkomen en zo comfortabel en productief mogelijk werken. Bij veel bedrijven zijn werkplekken nog niet ergonomisch en optimaal ingericht. Hoe zit dat bij jou?

“Uit onderzoek blijkt dat jaarlijks 340.000 tot 675.000 werknemers naar de dokter gaan met werkgerelateerde klachten aan arm, nek of schouder. RSI kost de maatschappij naar schatting 2 miljard euro per jaar (Bron: TNO).”

“Een zieke werknemer kost gemiddeld 230 per dag (Bron: TNO)”

“80 tot 90 procent van de Nederlanders zit verkeerd achter het bureau”

RSI-nekklachten-Werkplekonderzoek

Waarom je werkplek goed inrichten?

Een verkeerde zithouding kan leiden tot lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan nekklachten en aan rugpijn, omdat een bureaustoel niet goed is ingesteld of dat de monitor te laag staat. Zo kan te weinig verlichting of te veel licht van buiten bijvoorbeeld zorgen voor vermoeide ogen en hoofdpijn.

Naast lichamelijke klachten kan een werkplek zodanig ingericht worden dat je productiever bent. Denk daarbij aan het correct instellen van twee beeldschermen. Ook kun je de productiviteit bij medewerkers vergroten door zich thuis te laten voelen op het werk. Zo kan een scheidingswand voor meer privacy zorgen en een werknemer minder laten afleiden.

Wat doen we tijdens het werkplekadvies?

Bij een werkplekadvies kijken we naar de persoon zelf. Elk persoon is namelijk anders. Als werkplekadviseur nemen eventuele lichamelijke klachten met degene door en houden rekening met de aard van de werkzaamheden.

De werkplekadviseur kijkt onder andere de werkhouding achter het bureau, hoe het bureau is afgesteld en welke instelmogelijkheden het bureau heeft. Vervolgens kijken we ook naar de bureaustoel en stellen we deze eventueel opnieuw in. Ook kijken we of het beeldscherm correct is ingesteld en of het overige apparatuur juist wordt gebruikt.

Naast de werkplek kijken we ook naar de werkomgeving: de verlichting, privacy en het geluid. Op basis van bovenstaande brengen we een advies uit voor het ergonomisch aanpassen van de werkplek. In overleg passen we de werkplekken direct aan en stellen we alles zoveel mogelijk correct in.

Ergonomisch-advies-Twente
Lopen-in-plaats-van-mailen

Aanbod werkplekonderzoek

Natuurlijk willen wij je zo goed mogelijk van dienst zijn. Naast een korte screening bieden we ook uitgebreide werkplekonderzoeken aan. Ook behoort een workshop of een training bij de mogelijkheden.

Screening werkplek
Kort werkplekonderzoek waarbij wordt gekeken naar de werkplek en werkhouding. Vervolgens wordt er een korte rapportage opgesteld.

Uitgebreid werkplekonderzoek
Echt maatwerk. Onder andere een intakegesprek met de medewerker, uitgebreid werkplekonderzoek (waaronder foto’s, anamnese),  rapportage opstellen, rapportage (geschikt voor de wet poortwachter) bespreken en begeleiding.

Workshops / trainingen gericht op gezond werken
Training met bijvoorbeeld de onderwerpen: fysieke belasting, werkhouding, mentale belasting en koppeling naar de praktijk.

Werkplekadvies aanvragen

Op zoek naar een werkplekadviseur en meer informatie of een prijsindicatie ontvangen? Bel 0541 700 285 of vul onderstaande gegevens in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.