Top 3 ergonomische bureaustoelen

Een goede, ergonomische bureaustoel is een stoel met de juiste instelmogelijkheden en moeten geschikt zijn voor een gebruik van meer dan 8 uur per dag. Een goede bureaustoel zit comfortabel, stimuleert een juiste zithouding en zorgt ervoor dat rugpijn, schouderpijn en nekpijn voorkomen worden. Vaak zijn deze bureaustoelen ARBO/NPR gecertificeerd. Een goede, ergonomische bureaustoel gaat jarenlang mee.

Hieronder de top 3 bureaustoelen die we onze klanten adviseren:

Bureaustoel-Aldena-Plus-ergonomisch-top1

Bureaustoel Aldena Plus

 • Vele instelmogelijkheden
 • Inclusief 3D armleggers (4D optioneel)
 • Geschikt voor 95% v.d. Nederlandse gebruikers
 • NPR1813 certificering
 • Gratis gemonteerd geleverd
 • 10 jaar garantie
 • € 529,- excl. BTW

Aanschaffen >

of lees meer

Levertijd 3-5 werkdagen

Bureaustoel Sedus Se:Do

 • Vele instelmogelijkheden
 • Inclusief 3D armleggers (4D optioneel)
 • Duitse kwaliteit
 • TÜV gecontroleerd
 • Gratis gemonteerd geleverd
 • 5 jaar garantie
 • € 649,- excl. BTW

Aanschaffen >

of lees meer

Levertijd 3-5 werkdagen

Bureaustoel Alisa Net

 • Vele instelmogelijkheden
 • Inclusief 3D armleggers (4D optioneel)
 • Geschikt voor 95% v.d. Nederlandse gebruikers
 • NPR1813 certificering
 • Gratis gemonteerd geleverd
 • 5 jaar garantie
 • € 479,- excl. BTW

Aanschaffen >

of lees meer

Levertijd 3-5 werkdagen

Bureaustoel-rugpijn

Welke bureaustoel moet ik kiezen?

Een goede, ergonomische bureaustoel is erg belangrijk. Je wilt tenslotte rugpijn, schouderpijn en nekpijn voorkomen. Een goede bureaustoel draagt bij aan een gezonde werkhouding. Kies dus altijd een bureaustoel dat bij je past. Met de juiste instelmogelijkheden. Een ergonomische bureaustoel kan minimaal 5 tot 10 jaar gebruikt worden als je kiest voor kwaliteit.

Gratis proefplaatsing

Wij weten dat het lastig kan zijn om te kiezen welk bureaustoel het bij je past. Je wilt tenslotte nog jaren profiteren van een goede bureaustoel, zonder lichamelijke klachten. Wij bieden je daarom de mogelijkheid om verschillende bureaustoelen vrijblijvend te proberen. Dan leggen we je gelijk uit hoe je de bureaustoel correct moet instellen.

In onze webshop vind je ons totale aanbod bureaustoelen. Nog makkelijker is het om even contact op te nemen met 0541 700 285 of hieronder op deze pagina het formulier in te vullen. Kunnen we gelijk al je vragen beantwoorden of je adviseren. Wij helpen je graag!

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een nieuwe bureaustoel?

Bij het aanschaffen van een goede, ergonomische bureaustoel let je op een aantal eisen. Bij het aankopen van een nieuwe, goede bureaustoel let je op de volgende aandachtspunten:

 1. Functioneel: Een bureaustoel moet functioneel zijn. Op de markt zijn steeds meer trendy bureaustoelen verkrijgbaar, maar kies voor functionaliteit in plaats van uiterlijk. Het is tenslotte belangrijk dat je comfortabel kan zitten en lichamelijke klachten voorkomt.
 2. Geschikt voor een kantoordag: Je kunt natuurlijk kiezen voor een goedkope bureaustoel, maar deze bureaustoelen zijn vaak niet geschikt voor langdurig gebruikt. Een uurtje thuiswerken? Dan is een goedkopere bureaustoel geschikt, maar zeker niet voor een langere werkdag!
 1. Kwaliteit: Kies een bureaustoel van goede kwaliteit. Een goedkope bureaustoel gaat vaker sneller kapot en is vaak duurkoop. Controleer of de bureaustoel stevig aanvoelt. Zijn de armleggers stevig? Is het mechaniek van staal of kunststof?
 2. Stof en bekleding: De slijtvastheid  van stof drukt men uit in Martindale. Terwijl een normale bureaustoel zo’n 20.000 Martindale heeft, heeft een goede bureaustoel zo’n 100.000 toeren Martindale. Is de bureaustoel getest op 100.000 toeren Martindale, dan weet je zeker dat de stof lang mee gaat.
 3. Verstelbare armsteunen:  De functie van de armsteunen wordt nog vaak onderschat, de armleggers ondersteunen je bovenlichaam en voorkomen schouder- en nekklachten. Armleggers moeten in hoogte en breedte verstelbaar zijn om een goede ondersteuning te bieden aan je onderarmen tijdens de werkzaamheden. Armleggers zijn dus zeker gewenst!

ergonomisch-werken-bureaustoel
Bureaustoel-ergonomisch

 1. Rugleuning: Onze ruggenwervel heeft een natuurlijke S-vorm. De bolling van de rugleuning moet zorgen dat het holle gedeelte van de rug voldoende ondersteund wordt. Heeft de bureaustoel geen verstelbare rugleuning, dan kan dit lastig zijn. Het moet mogelijk zijn om de rugleuning op dynamisch te zetten, zodat je meer bewegingsvrijheid hebt. Bij een goede bureaustoel kun je de tegendruk voor de rug instellen met een gewichtsregeling. Zo stel je de bureaustoel in op het gewicht van de gebruiker.
 1. Lendensteun: Een goede bureaustoel heeft ook een instelbare lendensteun/lumbaalsteun. Op de onderrug komt namelijk het meeste druk als je zit. Bij de juiste bureaustoel stel je dit in op je onderrug, zodat je onderrug voldoende steun heeft aan de bureaustoel. Vooral aanbevolen bij iemand met rugklachten.
 1. Zitting: een in hoogte verstelbaar zitgedeelte van de bureaustoel is noodzakelijk, de lengte van de onderbenen verschillen per persoon aanzienlijk. De meeste bureaustoelen zijn natuurlijk wel in hoogte te verstellen, maar de zitdiepte is niet altijd instelbaar. Kies een bureaustoel met zitdiepteverstelling, zodat je altijd goed kan zitten. Ongeacht je lengte.
 2. Wielen: Let bij het aanschaffen van een nieuw bureaustoel op de wielen. Sommige wielen zijn geschikt voor zachte vloeren (vloerbedekking), andere voor harde vloeren (PVC, parket, laminaat). Zachte wielen worden gebruikt op harde ondergronden. Dit voorkomt beschadigen en zorgt ervoor dat de wielen wat zwaarder lopen, zodat de bureaustoel niet door het kantoor schiet als je de stoel uitgaat.
 3. Garantie: Op een goede bureaustoel kan natuurlijk langer garantie worden geven dan op een goedkopere bureaustoel. Een langere garantie geeft dus een goede indicatie over het vertrouwen van het product door de verkoper. Let dus ook bij de aankoop van een nieuwe bureaustoel op de garantie.

Gratis proefplaatsing

Onze tip: probeer de bureaustoel uit!

Ook al houd je bovenstaande aandachtspunten bij de hand, onze tip is om de bureaustoel altijd te testen. Ieder mens is natuurlijk uniek en heeft verschillende lichamelijke maten en verhoudingen.

Daarom bieden we onze klanten de mogelijkheid om een of meerdere ergonomische bureaustoelen uit te proberen. Dan stellen we de bureaustoel gelijk correct in. Na de proefperiode weet je zeker of de bureaustoel bij je past!

Vrijblijvend advies of een bureaustoel uitproberen?

Kies ook voor een bureaustoel dat bij je past. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of om een vrijblijvend proefplaatsing aan te vragen.

✔  Vrijblijvend & ergonomisch advies
✔  Gratis proefplaatsing
✔  Gemonteerd geleverd

Bel 0541 700 285 of vul onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op. 

Thomas Koopman

Adviseur
0622165093
Thomas@demasko.nl

Jorno Masselink

Adviseur
0612606308
Jorno@demasko.nl