Mousetrapper centrale muis RSI klachten voorkomen

Terug naar kantoor na Corona

Straks gaan we weer naar kantoor. Steeds meer werkgevers besluiten om werknemers langzaam weer naar kantoor te laten komen. Het bedrijf neemt coronamaatregelen om werknemers te beschermen tegen corona en besmetting van het virus te voorkomen. Maar welke maatregelen moet je nemen om werknemers weer naar kantoor te laten komen?

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor het bieden van een gezonde en veilige werkomgeving. Het is dus belangrijk dat bedrijven een aantal maatregelen doorvoeren om werknemers weer naar het kantoor te laten komen. Vooral de 1,5 meter afstand regel blijft erg belangrijk. Daarnaast zijn er meer coronamaatregelen om werknemers zoveel mogelijk te beschermen en zich veilig te laten voelen op de werkvloer. Op deze pagina lees je hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden om kantoorpersoneel weer naar kantoor te laten komen na de coronacrisis.

Coronamaatregelen op kantoor

-Plexiglas als coronascherm
-Akoestische schermen als afscheidingswand
-Werkplekreiniging voor schone werkplekken
-Desinfectiezuilen voor schone handen
-Corona stickers om afstand te houden
-Personeel met klachten? Thuiswerken

Plexiglas als coronascherm

Ook wel acrylaatscherm of kuchscherm genoemd. Plexiglas zetten we bij veel bedrijven in om balies en werkplekken af te scheiden. Dankzij de scheidingswanden kan vaak de normale bezetting op kantoor worden aangehouden. Het voordeel van plexiglas is dat deze kuchschermen eenvoudig te reinigen zijn. Bovendien kun je er door heen kijken.

Wij leveren verschillende oplossingen qua plexiglas. Denk aan hangende schermen, bureauschermen om aan het bureau vast te maken, tafelmodellen, staande modellen en modellen bovenop bestaande scheidingswanden. Vraag ook naar de mogelijkheden om na de corona het frame te gebruiken met geluiddempend materiaal met een fotodoek!

Plexiglas kantoor oplossingen frame staand model hangend
Bureauscherm akoestisch

Akoestische schermen als afscheidingswand

Akoestische schermen worden in veel kantoren ingezet om geluidsoverlast te beperken en galm in ruimtes te voorkomen. Zo kunnen collega’s rustig bellen en hebben meer privacy.

Tijdens de coronacrisis zetten we deze schermen ook steeds meer in als scheidingswanden ter bescherming van het virus. Deze schermen zijn weliswaar minder eenvoudig te reinigen als plexiglas, maar ze zorgen wel voor afscherming van collega’s. Na de coronacrisis blijven de schermen ook van waarde dankzij het akoestische effect. Wij leveren verschillende oplossingen: van verrijdbare wanden tot bureauschermen.

Grondige werkplekreiniging voor schone werkplekken

Veel kantoren worden al meerdere malen per week schoongemaakt. Echter worden bureaustoelen en hardware (computers, toetsenborden, computermuizen) bijna nooit grondig gereinigd. Onderzoek heeft uitgewezen dat een willekeurig toetsenbord 200 tot 300 keer meer schadelijke bacteriën bevat dan een toiletbril. Dit brengt natuurlijk gezondheidsrisico’s met zich mee.

Vooral met deze coronacrisis is het fijn voor medewerkers bij terugkomst naar kantoor dat de werkplekken grondig zijn gereinigd. Denk aan grondige hardware reiniging en aan een grondige reiniging van bureaustoelen. Vraag gerust vrijblijvend een offerte op.

Werkplekreiniging hardware reiniging
Desinfectiezuil pomp voetbediening corona

Desinfectiezuilen voor schone handen

Desinfectiezuilen zorgen ervoor dat collega’s, leveranciers, bezoekers en klanten met gedesinfecteerde handen het pand kunnen betreden. Dit geeft werknemers een prettig gevoel en besmetting zal meer worden tegen gegaan. Wij leveren verschillende desinfectiezuilen tegen aantrekkelijke prijzen. Eventueel voorzien van bedrijfslogo.

Corona stickers om afstand te houden

Om werknemers extra te attenderen om afstand te houden, hebben we stickers en afzetlint wat ingezet kan worden. Zo kan er een looproute gecreëerd worden en houd je medewerkers bewust van hanteren van 1,5 meter afstand. Wij leveren verschillende stickers en kunnen helpen het bedrijfspand te voorzien van de juiste looproutes.
Stickers 1,5 meter afstand corona maatregelen
Laptopstandaard-juiste-beeldschermhoogte

Personeel met klachten? Thuiswerken

Natuurlijk is het begrijpelijk om werknemers weer langzaam naar kantoor te laten komen echter zullen medewerkers met klachten beter thuis kunnen werken. Daarnaast zien we dat veel medewerkers ook na de coronacrisis graag willen thuiswerken. Wij leveren daarom veel thuiswerkplekken. Denk aan een bureau, bureaustoel, laptopstandaard en meer. Vraag naar ons speciale aanbod!

Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel ons voor advies

Vraag een vrijblijvende offerte per mail of desgewenst komen we bij je langs op kantoor voor het geven van advies (uiteraard met de richtlijnen van de RIVM in acht). Wij helpen je om het kantoor klaar te maken om werknemers weer terug te laten keren op kantoor. Bel 0541 700 285 of vul onderstaand formulier in.

Bel één van onze adviseurs of vul hieronder het contactformulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op. 

Thomas Koopman

Adviseur
0622165093
Thomas@demasko.nl

Jorno Masselink

Adviseur
0612606308
Jorno@demasko.nl